Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kolorowa JESIEŃ

Jesień, to taka piękna kolorowa Pani,
w której są wszyscy wręcz zakochani.
Szeleszcząc suknią z liści kroczy,
z podziwu szeroko otwieram oczy.
Stąpa powoli, na drzewa pnie się,
barwami sypie w parku i w lesie.
A najbardziej dzięki swej urodzie,
upiększa widoki w moim ogrodzie.
Jej strój cudny, nie wychodzi z mody,
otworem przed nią stoją więc ogrody.
Jesień to taka figlarka i artystka,
farbami natury na rośliny pryska.
A te chociaż już giną, usychają
to nadal gamę barw przybierają.
Jak tu nie kochać takiej Jesieni,
kiedy świat kolorami się mieni.
Pani Jesień urzeka mnie i zniewala,
podziwiam ją z bliska, wypatruję z dala.
Zbieram za nią liście opadłe z sukienki,
robię masę zdjęć, chwytając jej wdzięki.
O Jesieni moja! Bądź piękna i złota mi,
niech w koło wszystko kolorami lśni.

770 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!