Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jesień

Jesień to malowana kaskada
co się zdaje z drzew spadać,
jak z wodospadu.

To liście niesione wiatrem,
tańczące,
tańczące swój jesienny taniec,
do melodii,
jaką gra im nieposkromiony wicher.

Jesień to aromatyczna kawa,
zżółkłe stronice
i cynamonowa świeczka,
która świeci mi do snu.

Jest nią też spacer z psem,
ukochany, kraciasty szalik
i muzyka grająca w radiu.

Jesień to moje ukochane.
Kocham kaskady,
kocham liście i wiatr.
Kocham ciepłe barwy na drzewach,
odwiedzanie bliskich.
Po prostu kocham.

143 wyświetlenia
1 tekst
0 obserwujących
  • motylek96

    30 November 2019, 07:33

    Można się rozmarzyć.