Menu
Gildia Pióra na Patronite

(prze)trwanie

jesień się ciśnie na usta
dopisuje nam zmarszczki
a Ty
młodniejesz mi w oczach
a przecież
najlepiej się widzi przez łzy

rozbity kubek
i dni
popękane jak ściany

a jednak jestem
bo nikt
nie trzymał mnie przy życiu jak ty
na kolanach zatrzymałeś mnie tutaj
bezsilnymi rękami

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących