Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proza sąsiedzka podkuta spełnionymi marzeniami

Jej marzeniem jest
wolnoopadająca klapa
w toalecie

Ma twarz pełną niepokoju
przed wyjazdem na chemioterapię

Obiecałem jej wymienić muszlę
z dolnopłukiem
i wolnoopadającym sedesem
tylko teraz ma wyjazd
i boryka się ze stresem

Sąsiadka przykleiła uśmiech na twarz
sprawy jak wędzony węgorz proste
woda w toalecie zaszumi
a nowa armatura
doda radości

128 170 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!