Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sumienia obraz

Jego syn marnotrawi majątek
sprzedał na wódkę
zmarłej mamy obrączkę
wyniósł szpulowy magnetofon
i taśmy ze Skaldami
wszystko wymienił na wódkę
na rogu Garncarskiej i Gdańskiej

Ojciec bluźni "idź szmaciarzu"
i przeciąga dłonią tłuste włosy
zakola i siwizna mówią wszystko
o jego smutnym losie

Z tego co widzę
to syn pijany
na ganku klatki schodowej
oddaje mocz
sąsiadka trzyma butelkę
niebawem dopadnie ich mrok...

15 11 2021

128 116 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • kati75

    30 December 2021, 09:46

    Alkoholik zaprzeda duszę diabłu za kolejną butelkę wódki.Niestety mało kto z tego wychodzi na prostą.