Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tobie jedyna …

jedyne serce które mam, Tobie oddam
jedną łzę tęsknoty Ci wyślę
i uśmiech ... taki smutny
i jeden swój obraz w czystą Twoją dusze
jedyną miłość życia jak krótką chwilę złudzeń ...
jeden sen...piękny jak kwiat rozkoszy
jak bóstwo na skrzydłach motyla
jak kropla łzy w oczach nadziei
Twój smutek zamienię w kwiaty…
wtedy ...Twój ogród się otworzy
pójdziemy wolno aleją między drzewami
ubiorę Ciebie w błękit kwiatów...
ustroję w paproć kwiata północy
odejdziemy w ciszy i ...zamyśleni
w kierunku złotych promieni i ...przymgleń
pójdziemy w stronę pełnej zorzy
a miłość nasza drzwi nam otworzy...
do miękkiego królestwa wspomnień…

17 385 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    4 June 2010, 22:11

    Alinko ....życzę by znalazł się taki godny serca Twojego ...

  • 4 June 2010, 20:09

    A kto mój smutek zamieni w kwiaty...?
    Piękne wiersze. Szkoda, że wcześniej ich nie odkryłam:)

  • Andrea

    1 June 2010, 17:59

    Nie jest łatwo spotkać mężczyznę, który tak pięknie ubiera uczucia w słowa w poezji... piękny wiersz

  • 1 June 2010, 05:47

    ...i brakło słów...pomilczę więc w zamyśleniu...

  • motylek96

    1 June 2010, 00:32

    hmm..nie zawsze są nam dane szczęśliwe zakończenia.Wielka szkoda..
    Dobranoc

  • Bogdan Z

    1 June 2010, 00:29

    .bez happy endu ... dzięki za komentarz ....miłe to :) dobranoc Ewo :)

  • motylek96

    1 June 2010, 00:27

    och...zaczarowałeś mnie tym wierszem
    Jest taki piękny,