Menu
Gildia Pióra na Patronite

cisza

jedenasta… spowolniona…
do ekspresu podchodzę jak do powerbanka
energię z ziaren podejmę
dożylnie zapodam…

disco z biurka obok wymusza słuchawki
ale nie mam w nich muzyki
została gdzieś w przestrzeni za oknem
boję się jej szukać…

chyba dzisiaj wyobraźni mam za mało
aby przestrzeń ciszy załamać
załamuję tylko czas -
opadają mu ręce…

2.03.2020, 11.20

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
  • Monika M.

    2 March 2020, 22:46

    Tylko nie każda cisza jest dobra.
    Dobrze, gdy w tle gra muzyka:).
    11=2:)

    od yestem
  • 2 March 2020, 21:14

    Czas, zegar stary, wszystko ma już obwisłe. ;) :D

    a w ciszy
    bicie serca się słyszy
    jedno bicie, choć dwie jedynki w jedenastej

    Śliczne. :))