Menu
Gildia Pióra na Patronite

w cieniu rzęs

Jeden wystarczył oka rzut.
Tam, w środku mgiełki oddechu
na linii rozchylonych ust
wydobył się, bez pośpiechu
wyraz, co wyraził wszystko.
Miłość, tęsknotę i smutek
- spopielałe palenisko.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących