Menu
Gildia Pióra na Patronite

pocałunek

jeden pocałunek
a tak wiele znaczy
bez jego doznań
nie byłoby miłości

jedno muśnięcie
niczym skrzydło
motyla gaśnie
słońce nad ziemią

potrafi poruszyć
przejaw sympatii
w sekundę zmienić
odruch ludzki

pocałunek daje
rozczulenie na wszystko
to co wokół otacza
świat się staje przyjacielem

ukoi ból i smutek
uśmiechem zarazi
nic nie wydaje się
trudne w beznadziei

kiedy się całuje
zapomniane pragnienia
jest jak balsam
na serce i duszę

otula spokojem
bez niego ucieka
ciepło do przerębla
nienawistnej oziębłości

94 480 wyświetleń
915 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!