Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kici kici miał coś ty homo chciał 2

Jakby skrzyżować kota z człowiekiem,
To ten ostatni całymi dniami
Leżałby na słońcu
Pod kępą georgiń
Albo na dachach altanek,
A kos to byłby dopiero przeszczęśliw
Z możliwości smacznego i bezkarnego
Wydziobywania pcheł i kleszczy
Poetkom i zawodowym szydercom
I tylko Bóg znowu nie miałby wyjścia
I dla porządku na ziemi
Spuściłby trzebiący głupotę...
Potop

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    22 February 2017, 13:30

    Tak tak kota.

  • Cris

    17 February 2017, 17:57

    przypuszczam iż inspiracją ''święto kota''