Menu
Gildia Pióra na Patronite

PIELGRZYMKA

Jakaż jest wina młodej krwi
Że są miotane oskarżenia
Że czyjaś dusza oczy, brwi
Powstały kosztem cierpienia

Czy radość życia trzeba zgnieść
W imię bliźniego miłości
Która u wielu, wielu jest
Lecz u autora słów nie gości

Co do podłości ludzi pcha
I czyjej służy sprawie
Komu potrzebna jest ta gra
Czy Panu służy, czy zabawie

634 wyświetlenia
14 tekstów
0 obserwujących
  • 18 July 2015, 23:57

    Miłość bliźniego...
    Cóż to takiego...
    Gdy ktoś ma monopol na jej treść
    Czy taką miłość można znieść....

  • 18 July 2015, 23:49

    Dziękuję za opinię. Nie przeszkadza mi to, że nie ma innych wypowiedzi. Jedna - jakże miła dla mnie - wystarczy. Nie dbam o rozgłos. Pozdrawiam. :)

  • 18 July 2015, 23:13

    Ciężko niektórzy trawią myśl,
    Że człowiek nie jest komarem
    Wszyscy żyjemy tu i dziś
    A słowa trzeba nieść z umiarem