Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jaskółka

jak pył w trąconej szklanej kuli
unosisz się z lekka
tkwiąc w półśnie
zziębnięte skrzydła rozchylasz
łapiesz dech ja łapię trop
na śniegu urywa się krwawy ślad

wiosennieje

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!