Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słońce odebrane

Jak łatwo człowiekowi odebrać słońce,
Puszczając dłoń, robiąc kilka kroków,
Ku horyzontowi. Rzucając słów tysiące,
Zamieniając siebie w szare tło tu.

A jak trudno jest mi zasnąć,
Ze słońcem w księżyc zamienionym...
Jestem tu w pokoju zaciemnionym,
Z nadzieją na przyszłą jasność...

15 094 wyświetlenia
243 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!