Menu
Gildia Pióra na Patronite

bo jak nie my to kto

jak dzieci wybieramy z ciasta rodzynki
a w książkach szukamy obrazków
wychowani na obietnicach nieba
odnajdujemy się w chmurach

musimy jeszcze uzgodnić kiedy
kto w drogę a kto czeka
szkoda byłoby minąć się w locie
albo ulec wędrownym szykom

robimy tak
ty dasz się wypatrzyć o świcie
a ja kiedy poczuję znajome ruchy
rozłożę najszerzej jak potrafię
wachlarz z pawich piór
trafisz na pewno
i to będzie nasze życiowe oczko

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!