Menu
Gildia Pióra na Patronite

Baletnica.

Jak baletnica...
Krąże w tym tańcu,
udając zdziwienie.
Ludzkich serc...
utrapienie.
Jak baletnica...
Kręcę się w koło,
udając wesołość.
Skacząc...
do wody z wysokiego...
molo.
Jak baletnica...
dotykam jedwabnych,
ciepłych słów...
człowieczych...
i parzę się...
ogniem ich kłamstwa...
I jak baletnica.
Chodzę co dzień...
Na palcach.
By nie dotknąć...
ludzkiego chamstwa.

39 410 wyświetleń
324 teksty
77 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!