Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwiatki pandemii jak sądzę

Jabłka po 6 złotych,
To efekt ubiegłorocznego nieuradzaju,
Czy urodzaju chciwości?

A może to efekt religii liberalizmu,
Czyli mamy przedsiębiorczych?
Błednie więc osądzam -
Okazja czyni złodzieja?

Jak to jest, że świecka etyka mówi -
Nie zdzieraj
I religia chrześcijańska krzyczy wręcz
Nie kradnij,
A tak wielu wielu handlowców
Korzysta z powiedzenia
Carpe Diem
I okrada mnie?

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!