Menu
Gildia Pióra na Patronite

ja śliwka
nie chciałam
żeby ogrodnik mnie
dostrzegł
schowałam się za liściem
nie wpadłam w kompot
wyschłam sama na słońcu

ja brzoskwinia
dojrzałam późnym latem
i od razu spadłam
z drzewa dobrego
pozbierali mnie
siniaki zostały

ja czereśnia
chłonęłam świat
każdym skrawkiem ciała
szpak nie wiedział o tym

27 757 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!