Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIEWIARA

I przemyślał człowiek prosty,
że ksiądz, to zwykły człowiek,
który w Boga najserdeczniej wierzy.
Choć ubrany w płaszcz gotowych pacierzy...
I powiedział mu człowiek, że rozmawiał z Bogiem.
A ksiądz i tak mu nie uwierzył!
A jakże to, pomyślał, tyle dobrej posługi na parafii
a Bóg mu się nigdy nie "przytrafił"?!
I odszedł człowiek prosty, szlachetny i biedny.
Kościół do wiary w Boga już mu niepotrzebny.
Ale wiarę w kościół chciałby jeszcze zachować.
Choćby dla tych, którym nie przyszło z samym Bogiem obcować...
Wesołych Świąt.

40 568 wyświetleń
539 tekstów
6 obserwujących
  • fyrfle

    13 April 2019, 14:10

    Fiszka. Wesołych Świąt :)