Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serce w futerale

Instrument,
dawno niestrojony,
czas jego koncertów miniony.
Ukryty gdzieś po lewej stronie,
w piersi bijący,
ale... wciąż tak milczący.
Zapomniany okres melodii,
płynnych ballad nauczony,
lecz... jakby rytmu pozbawiony.
Niemo prosi,
szepcze cichuteńko,
by go wziąć do ręki
i znów zagrać śliczniuteńko.

...rozstrojone,
kurzem przyprószone,
Miłości pozbawione
w futerale serce zostawione...

10 302 wyświetlenia
87 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!