Menu
Gildia Pióra na Patronite

indziej

indziej gdzieś być
inną być
lekką
bez-troską trzpiotką
jako ten cymbał brzmiący
śmiechem radości pustym
wabiącym na marne...

ni to do przodu myślami wybiec
jak przed dom...
ni to wstecz zapętlić się igłą
na płycie....

najlepiej w inszy jakowyś bok
skoczyć na raz
na główkę
z biletem w jedną stronę...

i w serce dostać strzałą
ostatni raz
jako ten grajek na wieży mariackiej
i błyskawicą spaść
oświetlić sobie drogę
zapachnieć bzem
ostatni raz...

16.03.2021, 00.40 - 00.45

33 823 wyświetlenia
283 teksty
28 obserwujących