Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Róża bez kolców

Ile miłości
schowa matczyna dłoń

pod sercem nosiła
i rosła wraz z nimi
kiełkowała latami
róża bez kolców

była jak parasol
co przed złem chroni
uczyła pierwszych słów
mądra nauczycielka życia

chowała dla świata skarb
który ktoś kiedyś zabierze
czasem w poduszkę płakała
ale nigdy nie widziałeś łez

jej uśmiech jest jak słońce
w pochmurne dni oświetli
drogę,na której zawsze
będzie na ciebie czekać.
/Moim dzieciom/
https://www.youtube.com/watch?v=nMLhMss5rFQ

65 918 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • 14 August 2020, 22:05

    cząstka twórcy z domieszką nigdyniewiadomoczego
    wzrusza sprawia że chce oddać za nią wszystko
    by za chwilę mieć ochotę ukatrupić i zrobić nowe
    lepsze ;) (to osobista refleksja, nie dotyczy Twoich dzieci )
    ale nowe jest tylko inne
    może też dobre albo niedobre
    jedyne w swoim rodzaju

    dobranoc. :)

  • kati75

    14 August 2020, 19:13

    Krusiulek ładnie napisałaś 🙂✨🌛🌹pozdrawiam serdecznie 🌼

    od Cris
  • kati75

    14 August 2020, 19:12

    Madi🌹💜

  • Cris

    14 August 2020, 15:42

    Parasol szczęścia :) ...pozdrawiam Kati

    od kati75 i Naja
  • 14 August 2020, 09:58

    O... :)

    od kati75
  • kati75

    14 August 2020, 07:35

    Mabi o tym wie matka i jej dzieci😞🌹🌷🌺🌼miłego dnia ,pozdrawiam🙂🏵️🏵️