Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pytania

Ile kościołów francuskich spłonęło
W ostatnich latach
Pytać nie wypada
Ilu muzułmanów przybyło
Ilu już się tam urodziło
A ile my zapłacić żydom mamy
Dlaczego o żydokomunie nie gadamy
O dzieciach komunistów żydowskiego pochodzenia
Od kina po sądy i w dawnej i obecnej bezpiece
Mienie bezspadkowe
Nazwiska w komunistycznej kartotece
Dlaczego te pytania i masa innych
Oficjalnie milczeniem zbywamy
Choć między sobą mówimy
Publicznie jednak plecami odwracamy
A są jeszcze inne pytania
Przeszczepy z dziecięcych organów
Lub lichwa
Jaka ich jest skala na świecie
Nigdzie i nigdy
Nie dowiecie

76 517 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • piórem2

    26 April 2019, 19:29

    Nie ma dymu bez ignia i nie ma co bić piany jak to się mawia a co jest okropnym wyrażeniem tego że wszystko, wszystko co się dzieje jest konsekwencją tego co było wcześniej. Kaźdy ma to na co zasłużył i tu nie ma złych ludzi pecha to są konsekwencje. Tylko tyle to b. Proste ale trzeba to zaakceptować. A najtrudniej zaakceptować prostą prawdę.
    Amen