Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nad morzem uczuć

Idźmy już spać
bo wiatr za oknem skłania do wiary w miłość.
Morze posyła pierwiastki tajemnicy
przed światem.
Rosa układa na nas koce przebłyskujące słońcem.

Idźmy już spać,
zaklęte marzenia pozostawmy na jutro,
jutro pomyślimy, porozmawiamy.

Nie budźmy cichej tafli morskiej
pokrytej wciąż turkusowym pyłem.

Jutro wykąpiemy w piasku szklane
koperty, listy radosne
zapisane językiem szczerości.

24.07.11 r

5143 wyświetlenia
56 tekstów
1 obserwujący
  • słoneczniki

    26 June 2012, 17:32

    Piękny.