Menu
Gildia Pióra na Patronite

wszyscy wszystko

idziemy po wydeptanej ścieżce
– kochanie
zatrzymaj się, popatrz, ślad buta
ktoś już tu był wcześniej
i zmierzał w tym samym kierunku

dokąd zaszedł?

to tylko my kolejni a
reszta świata czeka na nową opowieść
czy możemy dać im coś
czego nigdy wcześniej nie mieli?

uczucia nazywa się tak samo
jakby przez setki lat była tylko jedna
miłość
jakby przez dekady smutek wylewał
tę samą liczbę łez
i związek łączył ludzi w ten sam
sposób
rozerwalny

więc kochajmy się tak
jak zawsze kochali się inni

i cieszmy się czytając o sobie
w kolejnych wierszach o miłości
dziwiąc się że to tak jakby wiedzieli

… wiedzą

7488 wyświetleń
56 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!