Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dobranoc.

Idzie ciemna długa noc
A z nią tworzenia snów moc
Czasem daje nam koszmar
Atak złych i okropnych Mar

Lecz są i takie sny, że się cieszymy
I mamy radosną twarz, gdy się obudzimy
A i sny erotyczne, takie też są
Sny są naszą zmorą i podporą

I bez nich żyć się nie da
A ode mnie dla Was rada ma
Dbajcie o sen swój
Jakim by on nie był?
By brak snów Was nie zabił

I tak na koniec Moi Mili
Żebyście dziś w nocy
Coś miłego wyśnili

http://www.youtube.com/watch?v=hjIxX3FkcHo

66 749 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • 20 February 2014, 23:02

    Moje sny są zawsze piękne.Ważne mieć fantazję:)Pozdrawiam:)

  • M44G

    16 February 2014, 16:02

    Dziękuję Martyko.

  • 16 February 2014, 14:58

    Podoba mi się :)

  • M44G

    13 February 2014, 22:32

    Spokojnej Moniko.

  • 13 February 2014, 22:28

    wiersz - pozytywny, podoba mi się...
    spokojnej nocy, Marjanie...

  • M44G

    13 February 2014, 22:20

    Dziękuję Rozar, ładny wierszyk. Śpi bez koszmarów. Ja już muszę iść spać bo rano trzeba wstać. Jeszcze raz DOBRANOC WSZYSTKIM MOI MILI.

  • RozaR

    13 February 2014, 22:18

    Rozpetałem piekło uprzejmości.

    Odtrutka

    A żeby żaby wam się przyśniły
    I do ust wam właziły.
    Węże pod kołdrę się wślizgnęły
    I z tyłek was capnęły

  • M44G

    13 February 2014, 22:13

    Basiu Miła śpi słodko.

  • M44G

    13 February 2014, 22:09

    Nie uznaje WALENTYNEK. ale za życzenia dziękuję Słodkich snów Krysiu.

  • RozaR

    13 February 2014, 22:09

    Kurka jaki się zrobiłem uprzejmy.