Menu
Gildia Pióra na Patronite

Idź precz
mówią ci
którzy wiedzą lepiej
machają ręką na wszystko
przecież
nie warto zrywać się znowu
w nadziei poranka

Idź precz
czuć w powietrzu
lepiej maseczkę założyć
przefiltrować prośby
udać
że nie padły
z głodu

Idź precz
komuś przypisana
znów niewyspana
przereklamowany cudzie świata
nie ma tu nic do rozumienia
przecież
wszystko już było

Idź precz
nic nowego nie wnosisz
jesteś jak kalka
przeźroczysta
zlewasz się z poprzednimi
rozczarujesz na koniec
Idź precz!

22.06.2020

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
  • Monika M.

    10 September 2020, 07:15

    Skorpionie, nic co zdaje się przypadkowym... nie jest mi obce;).
    Masz rację, to skojarzenie było z Perfectu Idź precz i z MonIŚ. To "Iś" wydziela mi się czasem z imienia jako "idź"... no a "precz" - dopisuje się już samo...
    Dobrego dnia:), tylko precz nie idź:)!

  • scorpion

    9 September 2020, 21:45

    Przypadkowa analogia? ;)

    https://youtu.be/ldb1R3FBXXs

    Video ldb1R3FBXXs
  • Hares

    24 August 2020, 01:14

    Czuję się wypędzony, to sobie idę. Po maseczkę :)

  • 11 August 2020, 20:11

    Niedobrze...

  • Monika M.

    11 August 2020, 20:10

    Ostatnio... wojna...

  • 11 August 2020, 20:09

    Coś Cisię przyśniło smutnego...

  • Monika M.

    11 August 2020, 20:06

    Hmm... toż to... Iś precz...

  • 11 August 2020, 20:02

    Kto się ośmielił tak powiedzieć?!!! :)
    Smutne i piękne...