Menu
Gildia Pióra na Patronite

twoje ślady

idę sam samotnie
naszymi ulicami bez lamp
księżyc chce abym był radosny -
z czego? radość
przecież nie tamta wiosna...

ciepły wiatr muskał czoło
obok miłość,rozmowa radosna -
szukam Ciebie,rozglądam się wkoło-
Byłaś - przecież to wiosna

myśli moje i oczy są z Tobą
ulegam dziwnemu złudzeniu -
po drugiej stronie ulicy
jak szkło ostre wbite ostrzem

widzę Cię - jak po raz pierwszy - stoisz w Cieniu
nie powtórzy się tamta Chwila
taka nagła,zaskakująca,radosna,
pełna piękna,zauroczenia.
Nie ma Ciebie - Dlaczego?
Przecież to - Niby Wiosna...

Sam...

2547 wyświetleń
22 teksty
4 obserwujących
  • Monika M.

    17 December 2019, 20:08

    Czy to była niedziela? Tak mi się wydaje bez sprawdzania. Miałam wtedy oczy bardzo szeroko otwarte...
    Jak się masz teraz?

  • 29 April 2013, 10:25

    Czunki1
    sami wpędzamy się w samotność od nas zależy na jak długo
    Dziękuje za słowa,cenię je bardzo
    pozdrawiam

  • 29 April 2013, 10:23

    Xavier
    nie jestem samotny,to wspomnienia życia
    dziękuję ze tu bywasz