Menu
Gildia Pióra na Patronite

pod partyturą pióra

idę na całość śmiało z poezją
nie ma co folgować sobie zanadto
dużo czasu w czterech ścianach
cicho myśli w logice zastygają

w obłędzie pustosłowa się błąkam
pragnę po sobie pozostawić ślad
czerpię inspirację zapisaną z kart
wziętych z życia pisanie to odskocznia

orientacja horyzontu ograniczona
kaligrafia nie jest mocną stroną
w rymie wiersza zgrzyta przekaz
biała poezja niesie myślą złotą

uspokoi szarpniętego nerwa
nic tak najlepiej nie działa
jak kompres słowa spod pióra
wypisany pod partyturą z serca

93 767 wyświetleń
901 tekstów
21 obserwujących
  • 23 June 2021, 14:01

    Podoba mi się myśl wiersza! nie jestem pewna czy moja sugestia jest słuszna, ale może w ostatnim wersie wystarczyłoby
    " ...pod partyturę serca", myślę także nad sformułowaniem "szarpniętego nerwa" a może "... szarpnięcie nerwu" Przepraszam jeśli błądzę moimi sugestiami!

    • Victoria Angel

      23 June 2021, 14:09

      Ja jestem otwarta na sugestie, uwagi a nawet krytykę. :-) Bardzo dziękuję za komentarz. Na pewno przemyślę, pozdrawiam. :-) Bardzo dziękuję jeszcze raz. :-)