Menu
Gildia Pióra na Patronite

O, idą

Idą litery
Kochanie, ej, ja
tylko na chwilę
znak se tu postawię
przecinek, no wiesz
nie ignoruję cię,
choć przyznam, że kocham już tylko myśleć
Reszta? Marnowanie tlenu
Życie? Marnowanie ludzi
Stado naiwniaków, oni nie myślą,
im się co najwyżej wydaje
A jak się wyda i je za dużo,
to się nie ma nic
Zostaje dusza, tylko dusza,
ale kto tu czas ma na nią
Jaki tam anioł, popatrz,
to nie skrzydła, to tylko światło
się załamuje, bo jest w depresji
nie ma koncesji na świecenie
śmiecenie, śmiecenie,
to tylko nam zostało
po ciemku, po omacku.

Po pijacku.

12 242 wyświetlenia
135 tekstów
3 obserwujących
  • sprajtka

    28 January 2022, 22:12

    Hej, stoję
    Znak przystankowy
    Takie pod-kowy
    Aby nie iść na całość
    To tylko ułamek tego
    Owego dnia był
    Po-stój...potem
    Przed-stawiciel
    Anioł gospodarz domu
    Gdzie brudny się pierze
    oraz dzieci nieopierzone
    I żonę...

  • 28 January 2022, 16:37

    Świetne! Pozdrawiam