Menu
Gildia Pióra na Patronite

I w moim życiu...

I w moim życiu był taki czas,
gdy mnie otaczał radości blask.
Nie było smutku, schował się cień,
po nocy wstawał cudowny dzień.

I w moim życiu nastały dni,
kiedy na jawie śniłam swe sny.
Radością lśniły moje oczy,
bo ktoś kochany przy mnie kroczył.

I w moim życiu były miesiące,
kiedy mi ciągle świeciło słońce.
Budziło mnie ze snu o świcie,
krzycząc: Spójrz, jak piękne jest życie!

Lecz szybko minął szczęśliwy rok,
znów wokół siebie ujrzałam mrok.
Nie było słońca już na niebie,
bo wtedy mi zabrakło ciebie.

6643 wyświetlenia
34 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!