Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rude koty!

... i nadeszła noc, rozplotła warkocze
rozsypała godziny, wygładziła światłem
Księżyca ... spięła zapinką snu ...
i zasnęłam

a on przyniósł mi dwa duże rude koty
patrzyły na mnie gniewnie jakby pewne
mej niechęci ... wołałam, że nie są moje
i niech je ktoś zabierze ...

koty zabrał dopiero dzień, wpadł przez
okno słonecznym warkoczem!
... ciekawe komu noc, wsadziła, gdzieś
tam gdzie jest ze snem, wielkie rude koty!

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!