Menu
Gildia Pióra na Patronite

I - III

I
Gdzieś na krańcu Ziemi Polskiej
Tam w Dolinie Chochołowskiej
Górskie powietrze całujesz...
A mnie, czy jeszcze miłujesz?
II
Choć me oczy wyglądają
Góry Ciebie przysłaniają.
Jeszcze serce me popłacze...
Nie wiem, kiedy Cię zobaczę.
III
Wiatr z drzew tajemnice zrywa
Do siebie chmury przyzywa
Szepcze im po jednym zdaniu...
Serce myśli o spotkaniu.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Maciek Zz

    19 September 2020, 18:58

    Sprawa nie jest prosta - stamtąd się wyniosła 🤨

    od ryksza