Menu
Gildia Pióra na Patronite

***Ty wiesz***

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sZ2-EZ7GWmE #!

Co robisz takiego
Że sen nie chce przyjśc
Rytm serce przyspiesza
Zbyt mocno chce bic

Choc byłeś tak blisko
Tym dalej jest nam
Więc cieszę się chwilą
Bo tylko ją mam

Był moment,westchnienie
Lecz to nie ten czas
To mgnieniem przeźroczy
Zatrzymał w nas czas

Tyś kroplą ze źródła
Ja źródłem mych łez
Ten czas to marzenie
Już zmilczę..Ty wiesz...

Jak Adam Mickiewicz
Do M. pisał wierszem
Tak ja tamtą strofkę
Przypomnę raz jeszcze

***********
Na każdym miejscu i o każdej dobie,
Gdziem z tobą płakał, gdziem się z tobą bawił,
Wszędzie i zawsze będę ja przy tobie,
Bom wszędzie cząstkę mej duszy zostawił.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • słoneczniki

    27 February 2013, 22:10

    Piękny wiersz nasączony uczuciami.
    Nie zawsze muszą być wyniosłe gesty i słowa.
    Czasem wystarczy zwyczajna obecność, bliskość, świadomość oparcia - nie raz mimo złych dni.
    Dom pełen obecności - zapachu, wspomnienia, odgłosu śmiechu i spadającej łzy...
    Dni szare jaki i te pokolorowane różnobarwną paletą odcieni.
    Wiosna i lato... jesień i niekiedy mroźna zima - wspólne pory roku.
    Sęk by to życie "testować" we dwoje!

  • misiek45

    27 February 2013, 18:54

    Cieszy mnie bardzo że spodobał się Wam mój wiersz z wplecioną dodatkowo strofą Adama Mickiewicza,dziękuję za opinie ,wpisy do zeszytów i fiszki-miłego wieczoru życzę:)

  • Gaia

    27 February 2013, 18:18

    Są ludzie którym oddajemy część siebie, bo chcemy
    i nieważne że łzą potem okupić to trzeba
    dając, żyjemy i serce tak pięknie śpiewa

    Pięknie się zamyśliłam u Ciebie Agnieszko :)

  • Papużka

    27 February 2013, 10:32

    Bardzo ładny wiersz Agnieszko :) Podoba mi się przytoczenie słów... :)

  • miramija

    27 February 2013, 08:25

    Śliczny wiersz... pozdrawiam Aguś :)

  • Pechowa_

    27 February 2013, 08:10

    Wspaniały wiersz.. :)

  • R.A.K.

    27 February 2013, 06:39

    Piękny wiersz! :)

    Pozdrawiam cieplusio :)

  • 27 February 2013, 00:11

    Prześliczny:)
    Jak czytałam te cudo to uśmiech się pogłębiał:)
    Zabieram ze sobą:)
    Pozdrawiam miluśko i życzę słodkich snów.

  • agniecha1383

    27 February 2013, 00:10

    Wspaniały... tak lubię i biorę wiersz do łóżka...dobrej nocy Aguś:)