Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muzyka

Hej Mefisto! Coś dyrygentem tej tyrady,
Huraganie! Co rozbijasz dźwięków fale
Gromko i dbale prowadząc je ku skale
Niczym świszczące nad ziemią cykady.

Zagraj i mnie melodię jaką porywistą
Mozolnie piętrzącą się nad szczyt urwiska,
Po czym runęłaby do wnętrza jej pyska
Zostawiając za sobą mroku powłokę mglistą.

Istoto! Co tchniesz w piekieł trąb dech
Wzywając do się jakoby sukkub po grzech,
Bądź mi hymnem grającym na umyśle

I poprzez serce przetocz batalii interwały,
Niech do ciała pompując rytm wyśle
By dzielnie przez życie kości maszerowały.

5942 wyświetlenia
41 tekstów
5 obserwujących
  • Witold

    2 March 2012, 19:01

    Dzięki Petro za docenienie, zawsze to dodatkowa dawka motywacji w żyłę ;) Ostatnimi czasy dość często sonety mi wychodziły. Zajrzyj, może cosik jeszcze dla się dobrego znajdziesz :)

    Pozdrawiam serdecznie :)

  • PetroBlues

    2 March 2012, 16:30

    Niech mnie! Sonecik...i to całkiem całkiem...no no...jestem mile zaskoczony:)

    Pozdrawiam:)