Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Obiecałem pamiętać

Gryzę się w rękę, biję się z myślami
Od kiedy życzyłaś mi życia
Usłanego różami
Zrodzony na ten świat na nowo
Byt swój ozdabiam akompaniamentami
Prostą prozę codzienności składam
Zostałaś mi w sercu między zwrotkami
Już tylko ja kreślę nuty
Wybierając między rytmami
Krwią skaleczonych palców
Ubrudzilem stos z brudnopisami
Że też nie chciałaś być wtedy przy mnie
Zamiast życzyć mi życia Usłanego różami

4042 wyświetlenia
64 teksty
5 obserwujących
  • kuloodporna

    10 April 2021, 20:31

    Śliczny wiersz......dlatego z serca polecam stokrotki ....skromny obraz ale jaki słodki🌼🌼🌼