Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::chaos::...

Grecki filozof Heraklit mówił, że
Niepodobna wstąpić dwukrotnie do tej samej rzeki.
Pisarka Szymborska pisała, że
Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy.
Pewien raper nawinął, że
Ziarno po raz drugi nigdy nie wyrasta.
Ale przecież mówią też, że
Stara Miłość nie rdzewieje,
Więc powiedźcie mi jak to jest ?
Kto w tym całym bałaganie ma rację ?
Chyba tylko Bóg to wie
Ale przecież ON mi nie powie.
Co najwyżej podpowie co i jak
Ale mnie to nie zadawala,
Bo chcę wiedzieć
Dlaczego serce szybciej zabiło,
Gdy znów na ulicy Ją ujrzałem;
A przecież ten rozdział już dawno zamknąłem.

21 110 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących