Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zasady

Gramatyka ortografia
Ten przecinek do mnie trafia
Oddzielnie pisane
Zdania nakazane
Ty się ciągle zastanawiasz
I zdania poprawiasz
Jakby to różnica była
Kiedy ona u wkleiła
I czy ono z kreską było
Z kropką wyglądało miło
A cudzysłów wstawić chciała
Gramatyka zabraniała
I do rymu szuka słowa
Lecz dla siebie go zachowa
I wstawi gdy zechce
Kiedy znajdzie na to miejsce
Bo poprawnie by to było
Żeby zdanie się kleiło
No dobra u z kreską
Podkreślimy linią niebieską
Co ty na to gramatyko
Może ortografii spytaj
Jednej i drugiej unikaj

1289 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
  • yetick

    6 September 2021, 08:16

    Zafsze byłem dobrym ócniem 😂😂😂