Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

goją się rany
choć serce płacze
ileż to lat
już minęło
wiem w którą stronę
powinnam patrzeć
lecz marzeń
wskrzesić nie umiem

ostrożnie stąpam
po swojej drodze
czujnie się wokół
rozglądam
choć kocham kwiaty
to im się teraz
zupełnie inaczej
przyglądam

latać nie mogę
sklejone skrzydła
nie chcą mnie
w górę unosić
czasami tylko
gdy nikt nie widzi
cichutko płaczę
w podusię

--------------------------------------
( z cyklu wspomnienia -2009 r. )

31 446 wyświetleń
288 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!