Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głupie serce.
Szlachetne czyny.
To echo mojego istnienia.

Przeminę jak każdy.
Przeminę jak wszystko inne.
Bo nikt nie wie komu z nas pożegnać przyjdzie się pora
I wieczności na spotkanie stanąć.

Choć garstka w swej pamieci mnie zachowa.
Choć ziarnka piasku przykryją mnie po wieczność całą.
Żyć chce czynami swymi w sercach innych ludzi.

Może wtedy ktoś po mnie zapłacze i powie:
Żył jak chciał a nie jak mu kazali.
Żył jak umiał i w sercach coś po sobie zostawił.

5592 wyświetlenia
65 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!