Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc

Gładka, kryształowa,
subtelna, ekspresywna,
piękna, bujna,
pełna Oscarów,
która w blasku Księżyca potajemnie
wypłakuje smutki.

To ta, która z dnia na dzień
dłużej płacze...
To ona, NOC - humorzasta,
która w mgnieniu oka
przepełnia krajobraz
tańczącymi kolorowymi mgłami!

3413 wyświetleń
30 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!