Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwitnąca wierzba

Gdzieś w sercu beskidzkiej ziemi
Zamieszkało złote serce wierzby
I kwitło ludzkim podziwem i zachwytem

A słońce ją serdecznie tuliło
I pieściło milionem ciepłych ramion
O milionach złotych dotyków

Nad nimi czuwała i błogosławiła im
Niebiańskość o najcudowniejszym
Z odcieni wszystkich błękitów

Jeszcze skowronek szarpał solówkę
Na włosach słonecznych promieni
Wyręczając aniołów wniebogłosy

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!