Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy rozum śpi

gdzie zapisana jest tęsknota?
w sercu czy w głowie?
pamięć gubi obraz
zaciera widoki, jak malarz
stary wzór na ścianie
a serce?
ono
pamięta bez końca
czuje i rozróżnia
widzi i słyszy duszą
wszystko ożywi
bo nie zasypia
jest albo nie

57 054 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!