Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie rozeszło się po kątach

gdzie podział się tamten wiatr
co cicho wirował w myślach
ten sam, co pchał żagiel nabrzmiały
do przystani ud moich

nie czekał na dotyk i bliskość
gdy noc za dniem szła do spotkania
za tęsknotą grzesząc zachłannie

on zamknięty w skorupie szumu
martwotą śnił po kątach na moje zatracenie
(19.10.2010)

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • No_One_

    4 November 2011, 16:25

    Oj , udało się ;)

    Krótko ,
    ale na temat.
    To lubię.
    -Może dlatego ,że sama tak nie robię ;))

    Jeszcze raz miłego Dario .

  • Akte

    4 November 2011, 16:24

    wizualnie udało mi się przekazać ekstazę myślową, ona dotyka i ciała i duszy

    pozdrawiam Amelio :)

  • No_One_

    4 November 2011, 16:19

    Po prostu bardzo wizualny ,
    ostatnio kilka takich znalazłam
    co mnie bardzo cieszy...

    Miłego piątkowego dnia/wieczoru.

  • Akte

    4 November 2011, 16:13

    cenny komentarz Piotrze
    dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam

  • marka

    4 November 2011, 16:09

    Wiersz ciekawy, ale pierwsza zwrotka to...taka, że widzi sie to co opisane.