Menu
Gildia Pióra na Patronite

gdzie jest miejsce na tym świecie
twoja skórzana kurtka nadal parzy w ręce
gdzie na tym świecie pod gołym niebem
nie ma miejsca na powietrze
bo twoje usta są moimi ustami
a w płucach kwitną kwiaty

twoje włosy sztywne od wody i wiatru
liczę piegi i pieprzyki na twoim karku
i jesteśmy tak blisko pod nowym niebem
że nie ma miejsca na promienie słońca

i tak nagle zalewa nas fala
kwiaty więdną i korzenie usychają
twoja skórzana kurtka już nie parzy
nadal nie ma powietrza
podnoszę w górę oczy z pocałunkami na powiekach

i tak nagle nie ma też już nieba

1862 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących
  • zapach_bzu

    2 July 2020, 07:06

    Ojj