Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybyś nie był mi tak bliski,
wszystko było by prostsze,
teraz w tych przyjaznych oczach,
zakochanie trudno dostrzec,
gdybyś nie był mi tak bliski
wszystko byłoby łatwe,
teraz na Ciebie przyjacielu,
trudno z miłością mi patrzeć.
Gdybyś nie był mi tak bliski,
nie bałabym się, że odejdziesz,
że kiedyś przyjdzie taki czas,
kiedy obojętnie przy mnie przejdziesz,
gdybyś nie był przyjacielem,
nie bałabym się teraz straty,
bo czuję, że gdy nagle znikniesz,
w moim sercu zwiędną kwiaty,
zwiędnie serce moje całe,
zwiędną moje piękne myśli,
a jaką mam pewność, że gdy się zakocham,
przyjaźń ta miłość naszą uściśli?
Gdybyś nie był mi taki bliski,
chyba nie chciałabym żebyś nie był,
jestem szczęśliwa, a nie wiadomo,
jak było by wtedy,
i nie wiem teraz czy mogę Cię polubić inaczej,
czy w kochanka może zamienić się przyjaciel,
czy nie stracę Cię jeśli coś się zmieni między nami?
przecież to dalej my będziemy, dalej Ci sami..

8198 wyświetleń
76 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!