Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 6 May 2020

nie sens, bo się nie postarałem

gdybym wiedział
trzymałbym się z dala
od powietrza i płuc

zdzierałbym zęby
by przeżuć własną surowość
nie połykając zieleni świata
z taką zachłannością

porozrzucane szorstkie ściany
szare myśli i ja na wpół cały
i nie ja
wybielony, nigdy biały

a przestrzeń
co we mnie drży
- a człowiek -
nikt, prócz ty

i żyć tak
porozpruwanym
i zaszywać się w nowych miejscach
tak bardzo wcale

jakie to wszystko bywa małe
balkony
wieczory
i ten czas
- tak bardzo nigdy cały -

gdy żałujesz, że kończy się papieros
a w tobie wciąż nic
się jeszcze nie zaczęło

14 257 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • MyArczi

    10 June 2020, 14:53

    czyli nie tylko ja lubię to czytać ;ppp

  • .Rodia

    10 June 2020, 12:51

    a tak mi wchodziły nogi w du pe dzisiaj od biegania ze sprawami
    i teraz jak wyciągnąłem się przed biurkiem, nie kryjąc się ze swoim "nic już nie robię" w pracy, siadam i patrze na cytaty i aż mi się miło zrobiło jak to przeczytałem

    zapomniałem o tym dniu

    hmm
    ale dzień jeszcze o mnie nie zapomni do 22 raczej albo lepiej

    dzień dobry i udanego długiego łikendu!

  • zatopiony.wrak.

    9 May 2020, 19:16

    pierwsze widzę
    i tak dobrze widzieć

  • Adnachiel

    6 May 2020, 15:55

    Gratuluję wyróżnienia, jak najbardziej zasłużone.
    Świetny tekst!

  • giulietka

    6 May 2020, 06:41

    Wróciłeś i to w wielkim stylu, Twoim stylu.
    Fajna niespodzianka!

  • one drop for all

    5 May 2020, 23:24

    jak wchodze na cytaty, to mysle, na kogo się zaloguje dzisiaj
    no i wyszlo na Ciebie, Rodia

    lubie Twoje wiersze
    takie plynne mysli

  • MyArczi

    4 May 2020, 21:37

    niebo w gębie