Menu
Gildia Pióra na Patronite

ponadżyciętnie

gdybym nie ożenił się z nią 20 lat temu
byłbym teraz normalnym człowiekiem
piwko telewizor ciepłe kapcie obiad
no i wieczór z kumplami od czasu do czasu

a tak mój świat rozciąga się
między kącikiem uniesieniem
a umieraniem z miłości
każdego poranka

ech kobieta kobieta
każdego mężczyznę przeanieli

7495 wyświetleń
127 tekstów
11 obserwujących
  • 15 November 2013, 15:04

    Hm, jako przedstawicielka płci żeńskiej również mogę mieć nadzieję. ;)
    Dzięki za odwiedziny. :D

  • Adnachiel

    15 November 2013, 12:11

    Jako przedstawiciel płci męskiej, mogę mieć jedynie nadzieję, że prze-anielenie to proces szybki i bezbolesny :)

  • onejka

    14 November 2013, 18:44

    ha ha przeanieli, świetny neologizm i wiersz też