Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozmyślenia nad kubkiem herbaty (IV)

Gdybym była morzem,
Byłbyś brzegiem
I niszczyłbyś moje fale.
Zabijał z zimną krwią.

Gdybym była statkiem,
Byłbyś busolą
I kierowałbyś mnie na zagładę.
Uciekał za burtę.

Gdybym była słońcem,
Byłbyś chmurą
I zabierałbyś moje promienie.
Kradł światło.

Gdybym była nocą,
Byłbyś księżycem
I odbierałbyś mi sławę.
Lśnił do wschodu.

Gdybym była człowiekiem,
Byłbyś losem
I niszczyłbyś moje marzenia.
Wodził za nos.

Gdybym była sobą,
Byłbyś lustrem
I pokazywałbyś moje odbicie.
Wygładzał zmarszczki.

Gdybym była,
Byłbyś
I dziękowałbyś.
Dziękuję

3627 wyświetleń
33 teksty
0 obserwujących
  • kamechamecha

    5 May 2013, 13:56

    Gaia- morze niszczy brzeg jak najbardziej, ale dalej jest "I niszczyłbyś moje fale.", czyli chodzi o niszczenie fali, a nie brzegu :)

  • nozycoreka2

    5 May 2013, 13:51

    Genialne...

  • Rzeczywistość

    5 May 2013, 12:58

    z ogólnego punktu widzenia tak :P
    Ale według mnie nie :)

  • Gaia

    4 May 2013, 21:29

    A to nie morze niszczy brzegi?

  • Rzeczywistość

    4 May 2013, 20:28

    Och...
    Dziękuję! miło usłyszeć coś takiego ^^
    pozdrawiam kamechamecha :)

  • kamechamecha

    4 May 2013, 20:24

    Gdybym była odbiorcą
    Byłbyś poetą
    Gratulowałabym talentu
    Gratuluję