Menu
Gildia Pióra na Patronite

Los nadziei

Gdyby nadzieja sama w siebie by zwątpiła,
w narodzie żyjących wielkie spustoszenie by uczyniła...
Nadzieja natchnieniem jest do działania,
szczytów i barier pokonywania. Prowadzi zbłąkanych, dążących do celu,
pomimo potyczek i niewiadomych wielu.
Ona wyznacza ścieżki właściwe,
wyjaśnia problemy człowieka wątpliwe.
Rozjaśnia świecące światełko w tunelu,
sprawia, że sukces osiąga strapionych wielu.
Czyż nadzieja może zawieźć?
Ona nigdy nie zawodzi,
nawet gdy do patowej sytuacji dochodzi.
Wówczas do głowy myśl taka przychodzi,
która prędko w myślach nie odchodzi.
Nadzieja była, jest i będzie,
na to trzeba patrzeć w każdym względzie.

101 wyświetleń
1 tekst
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!