Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciało i dusza

Gdy wszyscy już odejdą
Zostanę tutaj sama.
Przykryta czarną ziemią
Kolejny grzech Adama.

Gdy wszyscy już odejdą,
ułożę się wygodnie
i przyjdą się posilić
robaki, co są głodne.

Gdy wszyscy już odejdą
Do nieba i do domów,
Zapytam tatę o to,
Dlaczego mi nie pomógł.

Gdy wszyscy już odejdą
I pójdę na sąd Boży,
Bóg weźmie moją duszę
i zgniecie ją jak orzech.

Gdy wszyscy już odejdą
I mnie nie będzie wcale.
Ma śmierć tu nic nie zmieni
A czas popłynie dalej.

4490 wyświetleń
35 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!